torstai 3. lokakuuta 2013

2.10.2013 Arttu Luttinen vs. Joonas Valkonen

Keskiviikkona 2.10.2013 kohtasivat toiseen kertaan tällä kaudella HIFK ja Blues. Ottelu pelattiin jälleen HIFK:n kotihallissa. Peli päättyi 5-4 HIFK:lle.

Toisen erän alussa, IFK:n 2-0 maalin jälkeen, peli vihelletään poikki HIFK:n paitsion jälkeen. Samalla HIFK:n Arttu Luttinen ehtii laukaista kiekon kohti Blues-maalia. Blues-puolustaja Joonas Valkonen sitoo saman tien Luttisen niskalenkkiin. Luttinen vastaa pudottamalla hanskat. Valkoselle jää toinen hanska käteen ja Luttiselta putoaa kypärä. Tappelun edetessä Luttinen roikkuu Valkosen kypärän visiirissä kiinni. Valkonen saa itse riisuttua kypäränsä, mutta saa samalla paitansa vedettyä pään yli. Luttinen saa vietyä Valkosen jään pintaan ja linjatuomarit tulevat väliin päättämään tappelun. Valkonen haki enemmän iskuja, mutta voimakkaasta sitomisesta johtuen kovia lyöntejä ei nähdä. Molemmille tuomittiin 5 minuuttia väkivaltaisuudesta ja pelirangaistus.

Rehti pelitilannetappelu, joka lopulta sytytti Bluesin peliin. 2-0 tappioasemassa ollut Blues tasoitti pelin kahden minuutin sisällä tappelun jälkeen ja meni jo 2-3 johtoon toisessa erässä.