maanantai 27. tammikuuta 2014

25.1.2014 Antti Tyrväinen vs. Markus Palmroth

Lauantaina Turussa kohtasivat runkosarjassa kenties viimesitä kertaa TPS ja Jokerit. Ottelu päättyi Jokereiden jopa 1-7 voittoon. Ottelun loppua väritti myös tyylipuhdas jääkiekkotappelu.

Toisen erän lopulla Palmroth ja Tyrväinen olivat ehtineet jo pudottaa hanskansa, mutta linjatuomarit tulivat väliin. Seurauksena  oli 2+10 minuutin rangaistukset. Viisi minuuttia ennen ottelun loppua, 0-7 tilanteessa, hanskat putosivat uudestaan. Tällä kertaa putosivat myös kypärät. Pari käy nopeasti toistensa kimppuun ja aloittaa kovan huitomisen. Palmroth vuorottelee oikealla ja vasemmalla nyrkillä ja Tyrväinen keskittyy oikeaan. Muutaman sekunnin lyömisen jälkeen Palmroth horjahtaa jäihin ja linjatuomarit tulevat väliin. Kumpikaan ei näytä loukkaantuvan tappelussa ja Tyrväinen huudattaa Jokeri-kannattajia luistellessaan jäältä pois.

Huomion arvoista tässä tappelussa on että molemmat riisuivat sovitusti myös kypärät suoraan aloituskesta. Tämä tietää toista pelirangaistusta, sääntö tuli voimaan täksi kaudeksi. Toistaiseksi (28.1.2014) ei ole tietoa lisäsanktioista. Tiukennetut säännöt "järjestettyjä tappeluja" kohtaan, voi tietää pelikieltoa tai sakkoja joukkueelle. 

Itseäni lämmitää asiallien square-off ennen tappelua ja linjatuomarien toiminta. Hyvä tappelu entisen klassikkojoukkueiden ottelussa, joiden kohtaamiset eivät ole herättäneet mitään tunnetta viime vuosina. Nyt Jokerit ja TPS saivat edes jotain tunnetta jäähyväisotteluun.

Video YouTubessa.

Hanskat pois!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti