keskiviikko 23. tammikuuta 2013

21.1.2013 Petri Kontiola vs. Martin Cibak ja Yevgeni Artyukhin vs. Janne Jalasvaara

Maanantaina KHL:ssä Traktor Chelyabinsk voitti Neftekhimik Nizhnekamskin maalein 5-4. Traktorin Petri Kontiola viimeisteli kaksi joukkueensa maaleista. Kontiola oli myös mukana tappelussa ottelun loppuhetkillä.

Traktorin maalivahti sulkee kiekon kun Neftekhimikin Nikolai Belov yrittää sohia kiekkoa maaliin. Traktorin Dmitri Ryabykin huitaisee mailalla Belovia suoraan päähän ja tämä kaatuu jäähän lähes tajuttomana. Seuranneessa mylläkässä Neftekhimikin Martin Cibak Haastaa Petri Kontiolan tappeluun. Kontiola saa Cibakin pään lukkoon. Irti päästessään Cibak lähettää muutaman iskun, mutta Kontiola saa väännettyä hänet jäähän. Molemmille tuomittiin neljä minuuttia väkivaltaisuudesta.

Eilen tiistaina SKA Pietarin Yevgeni Artyukhin menetti hermonsa Dynamo Moskovan Janne Jalasvaaraan ottelun ensimmäisessä erässä. Jalasvaara taklasi ja sitoi Artyukhinin laitaan. Lähtiessään tilanteesta Jalasvaara työntää kädet korkealla itsensä irti Artyukhinista. Artyukhin heittää välittömästi hanskansa ja repäisee Jalasvaaran paidan kauluksesta jäähän ja takoo isoilla iskuilla päähän. Jalasvaara ei ehdi tehdä muuta kuin suojata kädellä päätään. Tuomarit ovat välittömästi lopettamassa tilannetta. Artyukhin näyttää jälkiä kasvoissaan, jotka olisivat olleet Jalasvaaran aiheuttamia. Jäähyä ei Jalasvaaralle tilanteesta kuitenkaan tule vaan Artyukhinille tuomitaan 2+5+20 minuuttia.

Kontiolta hyvä vastaus kutsuun. Seuraavaksi haluan nähdä Yevgeni Artyukhinin repivän Trevor Gilliesiä tai Raitis Ivanansia paidan kauluksesta.