keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Jääkiekko palaa SM-liigaan


”Miksei kukaan jääkiekkovaikuttaja sano totuutta ääneen: Lajiin kuuluu kosto, poliisit. Montako kertaa Gretzky kannettiin jäältä hakattuna?” Aleksi Valavuori Twitterissä 26.2.2013.

”Spontaanit tappelut, ne kuuluu jääkiekkoon” SM-liigan toimitusjohtaja Jukka-Pekka Vuorinen Radio Rockissa 26.2.2013.

Itselläni on ainakin jo ikävä sitä aikaa, kun SM-liigakaukalossa putosivat vielä hansikkaat jäähän ruman taklauksen jälkeen.” Esko Seppänen Urheilulehden Facebook – sivulla 24.2.2013

”Vaadin, että v-koodi on palautettava SM-liigaan täysimittaisena.” Petteri Sihvonen Johtavan pelikirja – blogi 20.2.2013.

Pelikieltoja, aivotärähdyksiä, poliisitutkinta ja lastensuojeluilmoitus. Paljon se vaati, mutta nyt on jääkiekko- ja urheiluväki peräänkuuluttamassa perinteistä jääkiekkoväkivaltaa. Tällä tarkoitan hanskojen pudottamista ja rehtiä nyrkkitappelua tai pelkästään pelotetta ja tappelun uhkaa. Yllä olevia kommentteja ei ollut kovin moni lausumassa syyskuussa 2012. Nyt kun syksyn satoa on päästy korjaamaan, alkaa tulla mitta monella täyteen.

SM-liigalla on tällä hetkellä surkea maine. Pelaajat ovat toisiaan vahingoittavia sikailijoita, jotka eivät kunnioita toisiaan. Jääkiekkovaikuttajat ovat ylimielisiä katsojia ja lajin ulkopuolisia kohtaan. 7 päivää – lehteä toimittava Aller Media paistattelee julkisuudessa, kuinka ovat huolissaan jääkiekon aiheuttamista aivovaurioista ja täten lopettavat HIFK:n ja Jokereiden tukemisen. Pelikieltoja on jaettu kuluvalla kaudella enemmän kuin kolmella viime kaudella yhteensä (Helsingin Sanomat 26.2.2013). Ketä se on hyödyttänyt? Ville Peltosta? Artturi Lehkosta? Peli ei ole muuttunut siistimmäksi eikä SM-liigan maine puhdistunut. Kaiken tämän jälkeen näyttää vihdoin siltä, että muutoksen aalto kääntyy taas oikeaan suuntaan.

SM-liigan ja Suomen Jääkiekkoilijat Ry:n johdot pohtivat yhdessä miten lisätä pelaajien turvallisuutta, tarve turvakaukaloille on noussut entistä näkyvämmin esille sekä nyt viimeisimpänä halutaan pelotteita ja kuittauksia sikailuista.

SM-liigaa ei ole kuin noin viisi kierrosta jäljellä, mutta näyttää siltä että SM-liigan ja jääkiekon suunta saatiin raiteille ja se antaa hyvät lähtökohdat aloittaa kausi 2013-2014 puhtaalta pöydältä. Jääkiekko palaa vielä SM-liigaan.

Hanskat pois!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti