maanantai 10. joulukuuta 2012

9.12.2012 Joonas Järvinen x2

Viime yönä Milwaukee Admiralsin suomalaispuolustaja Joonas Järvinen kunnostautui joukkueensa voitto-ottelussa tappelijana, vieläpä kahteen kertaan. Ensimmäisen erän lopulla vastassa oli Charlotte Checkersin Nicolas Blanchard ja seitsemän sekuntia ennen ottelun loppua Brett Bellemore. Lisäksi Järviselle tuomittiin kolmannesta tilanteesta kahden minuutin väkivaltaisuusjäähy.

Blanchard on tapellut AHL:n runkosarjassa yhteensä 74 kertaa noin 365 ottelussa (hockeyfights.com, eliteprospects.com). Bellemore isokokoiseksi puolustajaksi nähden löytänyt itsensä tappelusta vain 15 kertaa 254 ottelussa AHL:ssä (hockeyfights.com, eliteprospects.com).

Järviselle tappelut olivat ensimmäinen ja toinen AHL:n runkosarjassa. Tämän kauden harjoitusotteluissa Järviselle kertyi yksi tappelu.

Pyrin julkaisemaan videon jos vain sellainen löytyy.

Hanskat Pois!

Edit. 11.12.2012. Ottelukooste tappeluilla. Ajassa 1:27 nähdään Järvisen ja Blanchardin välien selvittely. Milwaukeen maalivahti sulkee kiekon ja peli vihelletään poikki. Tilanteen ulkopuolella Järvinen ja Blanchard ovat löytäneet toisensa. Hanskat putoavat molemmilta saman tien. Järvinen on alkuun aktiivisempi, heittäen muutamia oikeita. Blanchard menettää samassa kypäränsä ja horjahtaa jään pintaan. Hän nousee kuitenkin nopeasti ja painaa Järvisen laitaa vasten. Molemmat sitovast tarkasti eikä iskuja juuri nähdä. Lopulta Blanchrad vääntää Järvisen jään pintaan.

Videon ajassa 3:40 Järvinen ja Bellemore tappelevat. Peli on poikki kun Järvinen sanailee Charlotten pelaajien kanssa. Bellemore luistelee tilanteeseen ja haastaa Järvisen. Tappelu alkaa välittömästi. Järvinen saa sidottua Bellemoren joka menettää kypäränsä ja kyyristyy puolustusasemiin. Järvinen antaa muutaman lyhyen vasemman. Bellemore saa irroitettua Järvisen kypärän ja vääntö jatkuu laitaa vasten kunnes linjatuomarit keskeyttävät tappelun.

Edit. 18.12.2012 Paremmat linkit tappeluihin (youtube.com)