maanantai 3. joulukuuta 2012

1.12.2012 Martins Jakovlevs vs. Ville-Veikko Väkeväinen

Joulukuu lähti liikkeelle tappelulla Mestiksessä. Lauantaina Joensuussa Jokipojat saivat vieraakseen Peliitat Heinolasta. Ottelu oli kotijoukkueen näytöstä ja päättyi lopulta lukemiin 7-2. Reilu minuutti ennen peliajan täyttymistä Jokipoikien latvialaispelaaja Martins Jakovlevs sekä Peliittojen Ville-Veikko Väkeväinen selvittelivät välejään.

Tilannetta edelsi Peliittojen Petr Stloukalin kova taklaus Jokipoikien Ilmari Pitkäsen selkään. Taklaus aiheuttaa ison mylläkän kun Jokipoikien pelaajat yrittävät käydä käsiksi Stloukaliin. Myös Jakovlelvs luistelee tilanteeseen ja Väkeväinen pyrkii pitämään hänet sivussa. Väkeväinen painaa Jakovlevsin Peliittojen vaihtoaitiota vasten. Tässä vaiheessa molemmilla on vielä hanskat kädessä, mutta iskuja vaihdetaan kyllä. Tilanne saa jatkua sillä tuomarien huomio on keskittynyt Stloukalin erottamiseen Jokipoikien pelaajista. Jakovlevsin ja Väkeväisin paini taukoaa ja Jakovlevs heittää hanskat pois. Väkeväinen kehottaa Jakovlevsia käymään päälle ennen kuin heittää omat hanskat pois. Hetken varjonyrkkeilyn jälkeen pelaajat saavat otteet toisistaan. Molemmat lähettävät villejä iskuja, jotka eivät osu juuri mihinkään ja samassa pyörityksessä lähtee tasapaino. Pelaajien ollessa jäässä, tulevat linjatuomarit väliin ja tappelu päättyy siististi. Molemmille 5+20 minuuttia ja Väkeväiselle ylimääräinen 2 minuuttia väkivaltaisuudesta.

Jälleen nähtiin rehti joukkuekaverin puolustamisesta lähtenyt tappelu Mestiksessä. 14.11.2012 tapellut Henri Manninen sai tappelun aloittamisesta kahden pelin pelikiellon. Nähtäväksi jää kokeeko Väkeväinen yhtä kovan tuomion kuin seurakaverinsa.

Ottelun kolmas erä. Tappeluun johtaneet tapahtumat alkavat ajassa 30.05. 

Hienoa että Mestis pitää tappelukulttuuria yllä Suomessa. Nyt toivotaan vetoapua myös SM-liigalta.

Hanskat pois!

Edit. 4.12.2012 Jakvolevsille tuomittiin 1.12.2012 käydystä nyrkkitappelusta yhden ottelun pelikielto. Tämä siksi että Jakovlevs oli selkeästi aktiivisempi osapuoli. Hieman erikoista, sillä Jakovlevsin tappeluparille, Ville-Veikko Väkeväiselle tuomittiin ylimääräinen kaksi minuuttia tappelun aloittamisesta. Väkeväinen veti Jakvolevsin tappeluun mukaan ja siitä hyvästä Jakvovlevs pelikieltoon.

Lisäksi samalla kierroksella 1.12.2012 TuTon NHL-apu ja kokenut tappelija Jared Boll sekä LeKissä Ilveksestä lainalla oleva Tommi Välimää väänsivät pelirangaistusten arvoisesti. Videota en ole nähnyt, mutta lukemieni kuvausten mukaan väännöksi meni eikä juuri iskuja nähty. Tästä tappelusta ei toistaikseksi (4.12.2012) ole lisäsanktioita jaettu.

3 kommenttia:

  1. Ketkä ressukat tätä pitää tai lukee?

    VastaaPoista
  2. Älkää dissatko väkeväistä!

    VastaaPoista
  3. Kukaan ei dissaa Väkeväistä. Hienoa toimintaa! -Hanskat Pois!

    VastaaPoista