tiistai 20. marraskuuta 2012

Mestis-poimintoja

14.11.2012 TuTo – Peliitat

Pasi Hirvonen vs. Henri Manninen

TuTon Pasi Hirvonen taklaa omalla siniviivalla kiekotonta Jukka Sompia kovaa. Peliittojen Henri Manninen luistelee välittömästi Hirvosen luo heittäen hanskansa. Hirvonen tekee samoin. Tappelu kestää noin 10 sekuntia ennen kuin linjatuomarit tulevat väliin. Kovia iskuja ei vaihdeta. Isokokoisempi Hirvonen hallitsee tappelua enemmän. Molemmilla on paidat vedetty pään yli tappelun päätyttyä.

Pelitilanteen taklauksesta Hirvonen sai 2 minuutin estämisjäähyn. Manninen sai 2 minuuttia tappelun aloittamisesta ja molemmat 5+20 minuuttia itse tappelusta. Myöhemmin Hirvoselle tuomittiin taklauksesta ja Manniselle tappelun aloittamisesta kahden ottelun pelikiellot.

Hirvosen taklaus herätti keskustelua. Pelikielto tuli kiekottoman pelaajan päähän taklaamisesta. Selvää oli että Sompi oli tilanteessa kiekoton pelaaja, mutta päähän ei taklaus kirjoittajan mielestä suuntautunut. Isokokoinen Hirvonen luistelee olkapää edellä kohti Sompia. Kontaktin jälkeen Hirvosen käsi nousee hieman. Koska kyseessä oli kuitenkin kova taklaus selkeästi kiekottomaan pelaajaan joka loukkaantui tilanteessa, on pelikielto perusteltu. Joukkuetoverin puolustamisesta kaksi peliä on kuitenkin turha.

Esimerkillistä toimintaa Manniselta ja arvostusta myös Hirvoselle joka otti vastuun teostaan ja selvitti tilanteen välittömästi. Asian hautuminen olisi voinut johtaa likaisempiin kostoyrityksiin.



16.11.2012 LeKi – JYP-Akatemia

LeKin Jarkko Näppilä käy yksipuolisesti JYP-Akatemian Oula Palven kimppuun. Tilanteesta tuomittiin 5+20 min sekä myöhemmin kolmen pelin pelikielto.

Pelitilanteessa kiekko toimitetaan LeKi – maalille. Palve yrittää sohia kiekkoa maalivahdin suojuksista, mutta lopettaa kun kiekko on maalivahdin hallussa. Näppilä luistelee Palven luo antaen hieman poikittaista mailaa. Palve tönäisee takaisin josta Näppilä tulistuu lopullisesti. Hanskat kädessä, Näppilä huitoo Palvea linjatuomarin estellessä. Päätuomari nostaa kätensä kun sekä Palve että linjatuomari ovat kaadettu jäähän ja Näppilä jatkaa takomista. Tässä vaiheessa toinen linjatuomari luistelee paikalle, työntäen Näppilän pois tilanteesta.

Kolmen ottelun pelikielto on aiheellinen yksipuolisesta päälle karkaamisesta sekä tilanteen jatkamisesta linjatuomarin ollessa jo välissä.



Mainitaan myös että TuTo on värvännyt NHL:n työsulun ajaksi Columbus Blue Jacketsin Jared Bollin. NHL:ssä Boll on pelannut 345 ottelua ja tapellut niissä 113 kertaa (eliteprospects.com, hockeyfights.com). TuTon päävalmentaja Juhani Tamminen kuitenkin lupaa (IS Veikkaaja 47/2012) ettei Boll tule tappelemaan vaan hänelle on varattu kiekollinen rooli. Tammisen mukaan hänen joukkueen pelaajat eivät tappele. Pasi Hirvonen näyttää olevan poikkeus.

Hanskat pois!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti