maanantai 19. marraskuuta 2012

Siistitty SM-Liiga

En ikinä pysty ymmärtämään miksi keskustelu kaukaloväkivallasta nostaa päätään vain piikkeinä sieltä täältä muutaman vuoden välein. Kauden 2006–2007 Nielikäinen – VandenBussche tappelu aiheutti poliisitutkinnan, tuntuvia sakkoja sekä voimakkaan vastalauseen jääkiekkotappeluja kohtaan. Mitä tapahtui sen jälkeen? Tappelut eivät toki kadonneet SM-liigasta. Kun HIFK palkkasi Kip Brennanin kaudelle 2008–2009, oli päivänselvää että Brennan ja Jokereiden Sami Helenius tulisivat tappelemaan kauden avausottelussa. Kuitenkaan kukaan ei puuttunut asiaan millään tavoin. Jääkiekkoväkivallan vastustus oli unohtunut yhtä nopeasti kuin se oli alkanut pari kautta aiemmin. Tappelu nähtiin ja siitä selvittiin ilman poliisitutkintaa.

Lähdettäessä kaudelle 2012–2013 oli kulunut taas tarpeeksi aikaa kun viimeksi oli näkyvästi vastustettu kiekkotappeluja. Viime kauden Pelicans - HIFK joukkotappeluun suhtauduttiin vielä varsin kevyesti. MM-1995 sankari Ville Peltosen telominen oli kuitenkin liikaa. European Trophyn ylilyönnit sekä tappelujen voimakas vastustus saivat aikaan tappeluvapaan SM-liigan jossa ei noin 23 kierroksen jälkeen ole tappeluja nähty. Onko tämä ollut voitto jääkiekolle?

Seuraavassa listassa on maajoukkuetauon jälkeen tuomittuja isoja rangaistuksia SM-liigassa. Pelkästään lauantaina nähtiin yhteensä neljä ulosajoa. Ollaanko jääkiekkopiireissä tyytyväisiä kun tappelut on saatu kitkettyä pois? Keskustelua jääkiekon väkivaltaisuudesta ei ole tarvittu. Huolta on kyllä ollut turvakaukaloiden puutteesta, mutta vähäistä sekin. Siistiä, pelaajia kunnioittavaa peli ei kuitenkaan ole. Tappelut eivät estä jokaista yli menevää taklausta, mutta antaisivat oikeanlaisia viestejä miten kanssapelaajia tulee kohdella. Lisäksi olisi loogista käydä European Trophy keskustelun tasoinen vuoropuhelu jokaisen loukkaantumiseen johtaneen taklauksen tai muun tilanteen jälkeen. Nyt sitä ei jostain syystä ole tehty.

13.11.2012 Kärpät – Ilves

Erkki Rajamäki - päähän kohdistuva taklaus 2 min - automaattinen käytösrangaistus 10 min

17.11.2012 HIFK - TPS



Tommi Huhtala - laitataklaus 5 min - automaattinen pelirangaistus käytöksestä 20 min

17.11.2012 Kärpät - HPK


17.11.2012 SaiPa – Jokerit

  
Jarkko Ruutu - ryntäys 2 min - käytösrangaistus 10 min

17.11.2012 Tappara – Pelicans

Jussi Makkonen - selästä taklaaminen 2 min - automaattinen käytösrangaistus 10 min

Hanskat pois!

EDIT. Porin Ässät ilmoitti tänään Joel Armian kärsivän aivotärähdyksen jälkioireista. Lieneekö syy tässä. Huom. ei jäähyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti