tiistai 6. marraskuuta 2012

Uusi kotimainen jääkiekkotappelu -blogi


Tämä blogi tulee seuraamaan suomalaisessa jääkiekossa esiintyviä kaukalotappeluita, puhuttavia tilanteita ja mielenkiintoisia pelaajia. Kirjoittaja on myöhäisherännyt jääkiekon ja jääkiekkotappeluiden ystävä, joka ei itse ole pelannut yhtäkään peliä. 

Kiinnostuin aidosti jääkiekosta kaudella 2005-2006. Asiaan kuului eri medioihin tutustuminen. Yksi jääkiekkoaiheinen nettisivu jolle eksyin, oli Jäähyaitio -blogi. Näkemykseni jääkiekosta avartui luettuani roolipelaajien arjesta ja rakkaudesta lajiin. Jääkiekko ei ollut enää pelkkiä hienoja maaleja ja MM-kisoja.

Olen halunnut kirjoittaa jääkiekkotappeluista aina Jäähyaition lopetettua. En omista edes sadasosaa Jukka Suutarin alan asiantuntijuudesta, mutta ajattelen että voisin kirjoituksillani ja pohdinnoillani täyttää edes pienen kohdan Jäähyaition jättämää aukkoa suomalaisen jääkiekkoväkivallan seurannalle. 

Olen suunnitellut blogin perustamista jo vuosia ennen SM-liigakauden avausta, mutta se ei vain ole onnistunut. Ajan puute ja viitsiminen ovat olleet yleensä syynä. Blogin perustaminen kävi jälleen mielessä lähestyttäessä kautta 2012–2013. Syyskuun 1. päivän European Trophy ottelu Jokereiden ja HIFKn välillä näytti vetävän maton blogin alta lopullisesti, kun jääkiekkoväkivalta tuotiin, osin aiheesta, negatiivisesti esiin. Aika ei tuntunut lainkaan sopivalta. Kun seurasin kansanedustajien, ministereiden, poliisien ja toimittajien kommentteja kyseisestä ET-ottelusta koin että jääkiekkotappeluiden (ja jääkiekon!) kannattajien ääni ei kuulu tarpeeksi kovaa.

Nyt siis on vihdoin blogi pystyssä! Enää puuttuvat ne tappelut. Jokainen SM-liiga seuraava voi sanoa että hiljaista on ollut. Otan käsiteltäväkseni myös muita maaleista, syötöistä ja paitsioista poikkeavia, mutta jääkiekkoon kuuluvia tapahtumia. Lukijoilta toivon kärsivällisyyttä. Niin tämän blogin kuin SM-liigan suhteen.

Hanskat pois!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti