lauantai 17. marraskuuta 2012

16.11.2012 Oklahoma City Barons vs. Milwaukee Admirals

Viime yönä kohtasivat AHL:n suomalaisjoukkueet Oklahoma City Barons ja Milwaukee Admirals. Kentällä nähtiin yhteensä viisi suomalaista pelaajaa. Peli päättyi jatkoajalla Oklahoman voittoon maalein 2-1. Maaleja nähtiin vähän, mutta jäähyminuutteja vihellettiin yhteensä 73 minuuttia. Mukaan mahtui jopa kaksi suomalaistappelua.

Milwaukeen Jani Lajunen sai toisessa erässä vastaansa Oklahoman Alex Planten. Kookkaampi ja kokeneempi Plante saa Lajusen sidottua eikä suomalainen pääse kunnolla iskemään. Myös Lajusella on hyvä ote vastustajastaan ja saa vältettyä kovat pommit. Plante kuitenkin lyö Lajuselta kypärän päästä. Tappelu kestää reilut 25 sekuntia kun linjatuomarit tulevat väliin kun kumpikin osapuoli näyttää olevan valmis. Lajunen kesti mittelön hienosti hieman eri tason vastuksesta huolimatta. Plante tappeli viime kaudella AHL:ssä kuusi ja NHL:ssä yhden kerran (lähde:hockeyfights.com). Plante sai vielä ottelun lopussa 5+10 minuuttia laitataklauksesta.

Ottelussa kohtasivat myös Oklahoman Antti Tyrväinen ja Milwaukeen Mark van Guilder. Tästä tappelusta ei ole toistaiseksi videota. Van Guilderin tililtä löytyy vain yksi tappelu USHL junioriliigasta kaudelta 2003-2004 (lähde:hockeyfights.com).

Ottelussa nokikkain joutuivat myös suomalaiset Teemu Hartikainen sekä Joonas Järvinen. Heidän keskinäisestä välienselvittelystä tuomittiin molemmille 2+2 minuuttia.

Vilkas ilta suomalaisittain AHL:ssä. Hanskat pois! toivoo samanlaista tunnetta myös kotoiseen liigaamme.