perjantai 7. joulukuuta 2012

Ben-Amorin kujanjuoksu

5.12.2012 saimme lukea Jokereiden Semir Ben-Amorin saamasta pahoinpitelysyytteestä. Epäilty pahoinpitely sattui 1.9.2012 Jokerit-HIFK European Trophy –ottelussa. Ei epäilystäkään oliko teko törkeä, mutta tuntuu epäreilulta että Ben-Amor kantaa ristinsä yksin.

Esitutkinnassa mukana olleet valmentajat Tomi Lämsä ja Tomek Valtonen välttyivät syytteiltä, sillä näyttöä käskyttämisestä ei ollut. Saimme kyseisen ET-pelin jälkeen katsella videota jossa kuului oletettavasti Tomek Valtosen ääni ja kommentteja kuten ”Nyt menee Ville” ja ”Tapa se”. On päivänselvää ettei Ben-Amor myönnä saaneensa käskyä. Ei jääkiekkoseuran tule sellaista tekoa suoraan myöntää.

Mutta kun mennään niin pitkälle kuin oikeuteen, saisivat tapauksen loputkin osapuolet astua esiin. Jokereiden toimitusjohtaja Jarmo Kekäläinen lupaa Ben-Amorille kaiken mahdollisen tuen seuran taholta (IL 5.12.2012). Hyvä näin, mutta mitä se tarkoittaa jos Ben-Amor tuomitaan pahoinpitelystä? Jo tässä vaiheessa Ben-Amor on ollut suurin kärsiä pitkän pelikieltonsa takia.

Toivottavasti Lämsä ja Valtonen pystyvät nukkumaan yönsä hyvin, jos Ben-Amor tuomitaan ja ei sen seurauksena pysty harjoittamaan ammattiaan. Onneksi SM-liiga ei aseta Ben-Amoria pelikieltoon oikeusprosessin ajaksi (IL 7.12.2012). Pelaajien vastuu kaukalossa tapahtuvista asioista koskee yhtä hyvin myös valmentajia, erityisesti tässä tapauksessa. Muistutetaan vielä miten paljon osapuolia tuossa surullisen kuuluisassa ET-pelissä oli ja silti ainoastaan Ben-Amor ollaan kivittämässä.

Hanskat pois! toivoo Ben-Amorille hyvää kautta ilman lisäsanktioita sekä jääkiekon pysymistä jääkiekkona, hyvine ja pahoineen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti